Uw schoonmaakhulp thuis

Schoonmaak en onderhoud

Benzo is er niet alleen voor glasbewassing, schoonmaak en onderhoud in bedrijven en instellingen in de regio Nijmegen, maar kunnen ook schoonmaak verzorgen voor particulieren (geen studenten woningen). Ziet u op tegen een grote schoonmaak na een verhuizing en/of verbouwing? Wij nemen het schoonmaak- en onderhoudswerk met plezier van u over (geen schoonmaak studenten appartementen)!
Denk bijvoorbeeld aan een eenmalige (incidentele) grote schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair, keuken en vloer schoonmaakwerkzaamheden.
Wij staan voor u klaar, wilt u weten wat Benzo Schoonmaakorganisatie voor u kan betekenen? Bekijk onze schoonmaakdiensten hieronder of neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, e-mail of het contactformulier op deze website.

ONZE SCHOONMAAK- EN ONDERHOUDSDIENSTEN

Periodiek of incidenteel

SCHOONMAAK EN ONDERHOUD BIJ U THUIS

Benzo Schoonmaakorganisatie is uw hulp voor glasbewassng, schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden in Nijmegen en omgeving, maar ook voor incidentele schoonmaakklussen zoals een verhuis- en/of verbouwings schoonmaak, het verwijderen van graffiti, reinigen dakgoten, reinigen zonnepanelen (alleen in combinatie met glasbewassing) of de grote schoonmaak één of twee keer per jaar.

GROTE EN KLEINE SCHOONMAAKKLUSSEN IN NIJMEGEN

Schoonmaak en onderhoud is maatwerk. Iedereen heeft daarbij zijn eigen voorkeuren. Daarom gaan wij altijd uit van uw wensen en planning. Deze combineren we met ons advies tot het perfecte schoonmaak- en onderhoudsplan. Vertrouwen is hierbij belangrijk: daarom heeft u altijd één contactpersoon en zetten wij een vast team van goed opgeleide, gemotiveerde en betrouwbare medewerkers in die de juiste materialen en middelen gebruiken en zo elke schoonmaakklus klaren!

SPECIALISTISCHE SCHOONMAAKDIENSTEN

Benzo gaat verder dan alleen de standaard schoonmaak- en onderhoudsdiensten. Zo kunnen wij u ook van dienst zijn bij het vegen van dakgoten, reiniging van tapijt en vloerbedekking, glasbewassing, reinigen zonnepanelen, verwijderen van graffiti, industriële reiniging, sloopwerkzaamheden, onderhoud van parkeerterreinen en parkeergarages, het verwijderen van vocht en schimmel, vloeronderhoud en de bouw- en verhuisschoonmaak. Bent u dus op zoek naar een veelzijdige schoonmaakorganisatie in Nijmegen en omgeving? Dan bent u bij Benzo Schoonmaakorganisatie aan het juist adres.

Uw gevel weer brandschoon

Gevelreiniging

Door weer en verkeer (en soms de mens) worden gevels vaak aangetast of verontreinigd. Na reiniging ziet uw gevel er niet alleen mooier uit, maar ook de levensduur wordt erdoor verlengd. Benzo beschikt over speciale apparatuur en de nodige vakmensen om uw gevel weer brandschoon te maken. Met onze hoogwerker kunnen we tot op een hoogte van 22 meter voor u werken! Afhankelijk van het soort vervuiling, gebruiken we een van de volgende technieken.

STOOMREINIGING

Dit is de meest eenvoudige reinigingstechniek. We spuiten onder hoge druk water dat verhit is tot 150 graden tegen de gevel. Het water zorgt ervoor dat de vervuiling oplost. Door de druk glijdt het vuil van de gevel op. Deze techniek is het meest geschikt voor het reinigen van gevels die licht vervuild zijn met bijvoorbeeld mos of klimop.

CHEMISCH REINIGEN

We gebruiken chemisch reinigen als het reinigen met stoom niet voldoende is en stralen niet mogelijk is, bij bijvoorbeeld verfresten of lichte roetaanslag. Om chemisch te reinigen wordt heet water gemengd met een reinigingsmiddel en op de gevel aangebracht. Het reinigingsmiddel lost het vuil op en met water spoelen we dit van de gevel af. Het water wordt opgevangen en gerecycled.

STRALEN

Stralen is de meest agressieve manier van gevelreiniging. We gebruiken stralen bij zware vervuiling zoals graffiti of roetaanslag. Om te stralen mengen we water met een straalmiddel. Dit wordt daarna onder hoge druk tegen de gevel aan gespoten.

Een frisse blik naar buiten

GLASBEWASSING

Schone ramen zorgen ervoor dat je beter naar binnen en buiten kunt kijken. Maar goed schoongemaakte ramen laten ook meer daglicht binnen. Ramen en kozijnen raken vervuild door stof, uitlaatgassen, zand en regen. Regelmatig onderhoud van glas en kozijnen zorgt ervoor dat zichtbaar en onzichtbaar vuil wordt verwijderd. En dit verlengt de levensduur van glas en kozijnen. Glasbewassing is een vak dat Benzo tot in alle details beheerst. Onze gemotiveerde en professionele glazenwassers zorgen er dagelijks voor dat ruiten en kozijnen bij zowel particulieren als bedrijven weer fris worden. Aan de buitenzijde, maar desgewenst ook aan de binnenzijde.

ELK HUIS ZIJN EIGEN SCHOONMAAKPLAN

Hoe vaak de ramen gewassen moeten worden is afhankelijk van de locatie van uw huis. Over het algemeen raken glas en gevels op een industrieterrein, aan een drukke weg of aan een spoorlijn sneller vervuild. Wij combineren uw wensen daarom met een deskundig advies om zo tot het beste resultaat te komen.

WERKWIJZE

Onze glazenwassers zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, gebruiken de beste middelen en materialen en werken uiteraard volgens gebruikelijke veiligheidseisen. Afhankelijk van het gebouw en de vervuiling wassen zij met de hand, met een telescoop- of hogedruksysteem of met een van onze eigen hoogwerkers. Hiermee komen we tot een hoogte van 22 meter. Maar moet het hoger, dan is dat met wat hulp natuurlijk ook mogelijk!

Milieuvriendelijke reinigen

Reiniging met osmose

Bij traditionele (telescoop)bewassing met leidingwater en zeep blijft er na het schoontrekken of zemen een laagje zeep achter. Dit laagje is niet zichtbaar, maar blijft wel als hechtlaag aanwezig en werkt als een soort laklaag. In gewoon leidingwater zitten diverse mineralen. Bij de verdamping van leidingwater blijven de gekristalliseerde mineralen achter, waardoor er strepen en – als er geen trekker of zeem gebruikt kan worden – droogplekken ontstaan op de ramen.

REINIGING MET OSMOSEWATER

Bij osmosereiniging gebruiken wij zuiver osmosewater. Dit water is onder hoge druk door een filter geperst. Het filter laat vloeistoffen wel door, maar houdt de opgeloste mineralen tegen. Hierdoor ontstaat een zuivere vloeistof. Osmosewater heeft een bijzonder reinigend vermogen waardoor alle vervuilingen (en zeepresten) loslaten en een schoon, streeploos oppervlak achterblijft en zemen niet meer nodig is. Daarnaast zorgt osmosewater ervoor dat vuil minder makkelijk hecht aan ramen en andere oppervlakten. Osmosereiniging passen wij niet alleen toe bij glasbewassing, maar met speciale schoonmaakmaterialen kunnen wij ook aluminium kozijnen en gevelplaten reinigen.

MILIEUVRIENDELIJK

Aan osmosewater worden geen chemische toevoegingen gedaan en het gebruik van chemische zeepproducten is ook niet nodig. Het is dus niet belastend voor het milieu!

Grondig schoon na bouw of verhuizing

Verhuis- of (ver)bouwschoonmaak

Gaat u verhuizen en is uw nieuwe woning niet zo schoon als gedacht? Heeft u een nieuwbouwwoning die grondig moet worden gepoetst voordat u uw spullen neer kunt zetten? Moet u uw oude woning nog schoonmaken voor oplevering of heeft u net een verbouwing achter de rug en begint u liever niet zelf aan de schoonmaak? Benzo is u graag van dienst en zorgt ervoor dat u in een brandschoon pand trekt en een schone omgeving achterlaat.

GROTE SCHOONMAAK

Wij voeren een grote schoonmaak uit voordat u verhuist naar uw nieuwe woning: we maken de badkamer, het toilet en de keuken grondig schoon, halen al het (onzichtbare) stof weg, wassen de ramen en reinigen tapijten of vloeren. Daarna pakken we desgewenst ook uw oude woning aan. Bij een verbouwing halen we het bouwstof en overig bouwvuil weg. Uw huis is brandschoon en u kunt uitgerust beginnen aan de inrichting van uw nieuwe woning.

De lucht in

EIGEN HOOGWERKERS

Voor het wassen van ramen en het reinigen van gevels gebruiken wij natuurlijk ladders, steigers, lijnen en telescoopsystemen. Maar we kunnen met deze middelen niet overal bij en voor werken op grotere hoogte, geldt ook een strengere regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van de ramen en het schoonmaken van de gevel van een appartementencomplex. Op die manier werken wij veilig en efficiënt.

Glazen wassen, lichtinstallaties en daken reinigen en dakgoten legen

Wij beschikken over onze eigen hoogwerkers. Hiermee kunnen we tot 22 meter hoogte glazen wassen, maar kunnen we ook op grotere hoogte lichtinstallaties reinigen en vervangen en kunnen we eenvoudig dakgoten legen en daken reinigen. Moeten we hoger werken, dan is dat met wat hulp natuurlijk ook mogelijk!

Ongewenste kunst verwijderen

Verwijderen van graffiti

Graffiti is bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken; huizen, bedrijven, bushokjes en zelfs monumenten worden vol geschilderd met deze ‘kunstvorm’. Dat wil niet zeggen dat iedereen daar blij mee is. Sterker nog, bestrijding van graffiti is in de meeste gevallen een enorme kostenpost en maakt uw huis er niet mooier op. De verf die gebruikt wordt bij graffiti is een agressieve stof, die niet met wat allesreiniger en water verwijderd kan worden.

EFFECTIEF SCHOONMAKEN VAN GRAFFITI

Benzo heeft alle kennis in u huis om u effectief te helpen bij het verwijderen van graffiti en het resultaat van verfbommen. Voor elk type ondergrond is een andere aanpak nodig en zeker het verwijderen van graffiti van monumenten vereist een gedegen kennis van en ervaring met materialen en schoonmaakmiddelen. Uiteraard proberen wij ook zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu en zullen we waar mogelijk altijd kiezen voor reiniging met biologisch afbreekbare middelen. Soms zijn die echter niet effectief genoeg en moeten we de gevel stralen of chemisch reinigen. Maar eigenlijk geldt altijd: als wij klaar zijn met het verwijderen van de graffiti, zien uw gevels er weer uit als nieuw.

PREVENTIEMAATREGELEN

Om uw gevel te beschermen tegen graffiti, kunnen wij effectieve coatings aanbrengen. Deze coatings stoten vuil af, zijn anti-adhesief en UV-bestendig. Deze coatings zorgen er ook voor dat graffiti niet kan inbijten in de ondergrond en zo worden vervelende beschadigingen voorkomen.

Contact

Wij horen graag van u

Wilt u meer informatie over onze schoonmaakdiensten of periodiek onderhoud of een afspraak maken? Vul het onderstaande formulier in of neem contact met ons op via telefoon of e-mail. Omdat schoonmaak en onderhoud altijd maatwerk is, bespreken wij graag uw project met u voordat wij een offerte uitbrengen. Op die manier bent u verzekerd van de beste prijs en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.